عمق استاندارد استخر برای منازل یا مجموعههای ورزشی چقدراست؟
در این مقاله به بررسی عمق استاندارد استخر ها در منازل و مجموعههای ورزشی میپردازیم.
امروزه استفاده از استخرها نسبت به گذشته رایجتر شده است. انسانها برای حفظ سلامت بدن خود باید ورزش کنند.
یکی از این ورزشهای رایج و مهیج ، شنا در استخرها است. بیشترین کاربرد استخرها در منازل و مجموعههای ورزشی است. شاید این سوال پیش آید که عمق استاندارد استخرها در چنین مکانهایی چقدر است؟در ادامه همراه ما باشید.
استخر چیست؟
از زمانهای قدیم، شنا در آب یکی از سرگرمیهای انسانها بوده است. استخرها کاربردهای مختلفی دارند. علاوه بر جنبه شنا و تفریح، از استخرها برای کمک به فرایند درمان بعضی از بیماریهای حرکتی و مشکلات دیگر استفاده میشود. به محلی که به طور مصنوعی برای نگهداری حجم معینی از آبِ کاملا پاکیزه و بهداشتی، به منظور شنا و سایر ورزشهای آبی به کار برده میشود، استخر شنا میگویند.
در قدیم انسانها بیشتر از آب موجود در طبیعت مانند برکهها و آبگیرها برای شنا کردن استفاده میکردند؛ اما امروزه با استفاده از تکنولوژیهای موجود، استخرها برای شنا و سرگرمی افراد ساخته شدهاند. در حال حاضر، ساخت استخرهای شنا در منازل، هتلها و محلهای کار بسیار رایج شده و حتی امکان ساخت مجموعهای از استخر، سونا و جکوزی در باغها و منازل بسیار آسان شده است.
انواع استخرها
استخرها کاربردها و انواع مختلفی دارند. در اینجا به معرفی شش نوع استخر میپردازیم:
این استخرها معمولا در منازل یا ویلاهای شخصی ساخته میشوند و افراد خانواده از آن استفاده میکنند. علاوه بر خانواده، مهمانها و نهایتا سه واحد مسکونی هم میتوانند از این نوع استخر استفاده کنند. استخرهای خانگی کاربری عمومی ندارند و توسط افراد محدودی مورد استفاده قرار میگیرند.
به استخرهایی که با هدف درآمدزایی یا خدمت رسانی به تمام افراد جامعه فعالیت میکنند، استخر عمومی گفته میشود. گاهی اوقات استخرهای عمومی به عموم مردم خدمترسانی نمیکنند و فقط به بخش خاصی از جامعه سرویس میدهند. بعضی از استخرهای عمومی شامل موارد زیر میشود:
- استخرهای مجموعههای ورزشی
- استخرهای متعلق به موسسات خصوصی یا دولتی
- انواع مدارس، بویژه مدارس غیرانتفاعی
- مجتمعهای نظامی
- کمپها
- مهدکودکها
- ساختمانهای مسکونی بسیار بزرگ و پرجمعیت
- انواع هتلها و مراکز گردشگری
-
استخرهای تفریحی شنا و پارک های
-
آبی
به استخرهایی که در مراکز تفریحی یا سرگرمی، هتلها و … تنها با هدف سرگرم شدن افراد احداث شدهاند، استخرهای تفریحی گفته میشود. نحوه ساخت و قوانین ناظر بر اجرای این استخرها کمی متفاوت است. در پارک های آبی برای سرگرم شدن افراد مراجعهکننده، تعدادی وسیله و تجهیزات تفریحی هم در این استخرها قرار دهند.
-
استخرهای حرفهای و مسابقات
از این استخرها برای برگزاری مسابقات حرفهای بینالمللی و کشوری استفاده میشود. استفادهکنندگان این نوع استخرها معمولا ورزشکاران هستند. نحوه ساخت و نگهداری استخرهای مسابقات باید بر اساس ضوابط و قوانین فدراسیون بین الملی ورزشهای آبی تعیین شود. معمولا در این استخرها فقط مسابقات شنا برگزار میشود.
-
استخرهای چند منظوره
در برخی مواقع، به دلیل کمبود فضا یا نبود استخرهای تخصصی و متنوع
، به ناچار یک مجموعه را برای چندین هدف احداث میکنند. برای مثال، میتوان استخرهای مخصوص مسابقات را طوری توسعه داد که بتوان در آنها در کنار شنا، دیگر ورزشهای آبی را هم انجام داد.
-
استخرهای مخصوص واترپلو
این نوع استخر مخصوص رشته آبی واترپلو است و برای برگزاری مسابقات رسمی این رشته در نظر گرفته میشود. این ورزش در محیطهای سرپوشیده برگزار شده و معمولا بسیار دشوار اما پرهیجان است.
عمق استاندارد استخر چگونه تعیین می شود ؟
عمق استاندارد استخرها معمولا بر اساس کاربری آنها و اینکه
مجموعه آبی برای استفاده شخصی یا عمومی است تعیین میشود.
طبق معیارها و آیین نامهها، عمق همه استخرها باید در محلی که در معرض دید همه باشد، به صورت کاملا واضح اعلام شود. حداقل عمق استاندارد استخر، برابر با ارتفاع زیر چانه افراد بزرگسال است. مقدار تفاوت عمق آب و عمق استخر به نوع سیستم تصفیه آب و سرریز استخر هم بستگی دارد. استخرهای عادی معمولا عمقی بین یک تا دو متر دارد.
عمق آب در قسمت ابتدای استخر باید حدود ۱.۲۵ متر باشد و کف استخر دارای شیب ملایم بوده و به تدریج به قسمت عمیق منتهی شود. بهتر است عمق انتهای استخر جهت مناسب بودن برای شیرجه بیش از ۲.۷ متر باشد. این عدد تا حدود ۴ متر هم افزایش پیدا میکند. عمق استخر تا جایی که پا به کف استخر میرسد و امکان راه رفتن وجود دارد، نباید به طور ناگهانی تغییر کند.
عمق استاندارد استخرهای مختلف چقدر است؟
در اینجا به عمق استاندارد استخرهای مختلف میپردازیم:
-
استخرهای آموزشی، مخصوص مبتدیان:
این استخرها معمولا دارای عمق ۷۰ سانتیمتر تا حداکثر ۱۲۰ سانتیمتر هستند.
-
استخرهای شنای قهرمانی:
حداقل عمق استاندارد استخرها برای مسابقات المپیک و قهرمانی جهان دو متر است. اگر استخری برای شیرجه و غواصی طراحی شده باشد، عمقی در حدود سه تا شش متر در قسمت انتهایی استخر خواهد داشت. برای شیرجه با ارتفاعهای مختلف، عمق استخر تا عمق ۱۰ متر هم افزایش پیدا میکند.
-
استخرهای مخصوص کودکان:
عمق استاندارد استخر کودکان30 تا 70 سانتیمتر است.
-
استخرهای دارای تخته استارت و بدون تخته استارت:
در استخرهای دارای تخته استارت، عمق به میزان یک تا شش متر از دیواره انتهایی لازم است. این مقدار در استخرهای بدون تخته استارت، حداقل یک متر است.
عمق استاندارد استخر برای منازل و مجموعههای ورزشی چقدر است؟
همانطور که اشاره کردیم، عمق استخرها بر اساس کاربرهایی که قرار است از استخر استفاده کنند، تعیین میشود. به طور مثال هدف بسیاری از افراد از ساخت استخر خانگی، استفاده کودکان از آن برای تفریح و سرگرمی است. این افراد ممکن است استخرهایی با عمق کم بسازند.
به طور کلی عمق استاندارد استخرهای خانگی بین یک تا دو متر است و به صورت تدریجی افزایش پیدا میکند و گاهی تا پنج متر هم میرسد. عمق استخر در بعضی موارد، با توجه به سفارش کارفرما میتواند بیشتر از این مقدار باشد. در استخرهای خانگی و شخصی، استاندارد خاصی وجود ندارد و با توجه به اشکال متنوع در ساخت، این استخرها میتوانند نسبت به بودجه، اندازههای متفاوتی داشته باشند.
همانطور که اشاره کردیم، استخرهای مجموعههای ورزشی زیر مجموعه استخرهای عمومی هستند. این مراکز بیش از یک استخر دارند؛ مانند استخر مخصوص کودکان، استخر شنا معمولی، استخر موج، شیرجه و … عمق استاندارد این استخرها باید با شیب تدریجی ۰.۵ تا سه متر ساخته شود. البته این اندازهها با توجه به نیاز و کاربری استخر قابل تغییر است. اگر استخر شنا و شیرجه در یک مکان قرار گرفته باشند، باید از یکدیگر پنج متر فاصله داشته باشند.
نکته پایانی
در این مقاله استخرها و انواع استخر و کاربردهای مختلف آن توضیح داده شد. به طور کلی شش نوع استخر مختلف این روزها استفاده میشود که عمق استاندارد استخر با در نظر گرفتن قوانین خاص محاسبه میشود. و در واقع عمق استخرهای مختلف و عمق استاندارد استخر در مصارف خانگی و مجموعههای ورزشی با هم تفاوت دارند
سلام.ابعاد عمقی و دیواره و شالوده جکوزی از سطح تراز زمین چقدر باید باشد؟ تلفن تماس واتس آپ09390210066